Spremljajte naš

Poročno perilo

Objavljeno: 05. oktober 2010
Tako kot poročna obleka ima tudi perilo pomemben vpliv na udobje in celostni videz neveste, nemalokrat celo bolj, kot si večinoma predstavljamo, poleg tega pa perilo poročno noč zaznamuje s pridihom privlačnega in zapeljivega.

Misliti na usklajenost izbranega spodnjega perila in obleke je brez dvoma zelo pomembno. Velja pravilo:najprej obleka, nato izbor perila. In kakšno perilo naj bi se skrivalo pod obleko neveste – igrivo, zapeljivo, klasično? Smernice nakazujejo, da bodo neveste segale po steznikih in korzetih, zlasti neveste, ki želijo zakriti nepravilnosti pasu. Raznovrstne čipke, ki veljajo kot preizkušen material za izdelavo ali okrasitev spodnjega perila, so postale stalnica v kolekcijah vodilnih proizvajalcev perila. Na voljo je tudi velika izbira perila brez šivov, po katerem bodo segale neveste z ozkimi oprijetimi oblekami iz tankih materialov. Tradicionalna bela barva bo nekoliko bolj v ozadju, prevladujejo toplejši bež odtenki, ki se lepo podajo naravni kožni barvi. 

Z odločitvijo glede poročne obleke bo nevesta naredila že najpomembnejši korak pri izbiri poročnega perila. Morda ne bo pri tem odveč imeti tudi nekaj naslednjih pravil:

  • Obleka brez naramnic V tem      primeru je najbolje izbrati komplet perila z modrčkom brez naramnic (lahko      so tudi snemljive), ki nudi dobro oporo z žičnimi vstavki in rebri pod      košaricami ter elastiko, ki drži zgornji rob.
  • Globoki hrbtni izrezi Izberite      modrček z nastavljivimi oziroma snemljivimi jermenčki ali pa steznik z globokim      zadnjim izrezom. Tudi vrsta modrčka s prozornimi silikonskimi jermenčki bo      primerna za takšno obleko.
  • Ozki oprijeti kroji Perilo naj      bo kožne barve, ki se čim bolj ujema z vašo poltjo. Najboljša izbira je      perilo elastičnih materialov brez šivov. Čeprav je čipkasto perilo bolj      romantično, ni primerno za tak tip oblek.
  • Majhne prsi Tudi za      navidezno povečanje majhnih prsi obstajajo rešitve. Modrčki s podloženimi      košaricami prsi le nekoliko privzdignejo, medtem ko push-up kroji      poudarijo tudi dekolte in so bolj primerni za obleke z večjim vratnim      izrezom.
  • Velike prsi Pri      velikih prsnih obsegih pazite, da izberete obleko, ki ni prenizko krojena      pri dekolteju. Izberite steznik, ki lepo oblikuje postavo - poudari pas      ali dvodelno perilo z globokimi košaricami.

Ko izbirate poročno perilo, ne pozabite tudi na nakup 2 parov nogavic, ki morajo biti tanke, enakega odtenka kot je obleka in čevlji. Še posebno romantični so samostoječi modeli, ki so posebno primerni za poročno noč,… ter podvezico!

 

 

Ključne besede: poročno perilo, samostoječi nederček, podvezice, čipkasto poročno perilo, samostoječe nogavice za poroko, steznik, poročno perilo za oblikovanje postave