Spremljajte naš

Poročni konfeti

Objavljeno: 05. januar 2011
Beli konfetni bonboni že stoletja veljajo za simbol poroke. V sredozemskih deželah ter deželah bližnjega vzhoda so nepogrešljivi na vsaki slovesnosti.

V preteklosti so bili znani kot najbolj prestižni in dragoceni bonboni, danes pa je njihova tradicija razširjena skoraj po celem svetu in ni omejena le na poročno slovesnost. Konfetni aranžmaji se delijo pri vseh najpomembnejših dogodkih v življenju – krst, obhajilo, različne obletnice, … Bonboni so aranžirani v lihi številki 5, vsak od njih pa ima svoj pomen in simbolizirajo: zdravje, blaginjo, srečo, rodovitnost in dolgoživost.

IZROČANJE KONFETOV
Konfetni aranžmaji simbolizirajo zahvalo za vsa darila, želje in so spomin na poročni dan. Dobro je, da jih imate doma že nekaj časa pred poročnim dnem in jih poklonite tudi vsem, ki jih niste povabili na poroko in ste od njih prejeli čestitke ali cvetje. Na poročni slovesnosti pa jih par razdeli svatom med slavjem, natančnejše po rezanju poročne torte. Zaradi svoje lepote jih mladoporočenci radi uporabijo kot del namizne dekoracije, zato jih položijo pred vsak pogrinjek. Svetujemo, da svatom postrežete na mizah tudi nearanžirane konfetne dražeje, le tako bodo vaši ostali nepoškodovani in bodo služili tradiciji.

OBLIKE KONFETOV
Danes glede estetskega vidika pri naročilu konfetov res ni težav in omejitev. Ponujamo vam široko paleto materialov, kot so škatlice, sateni, organce, konfeti v obliki cvetov, šopkov, culic, … Pazljivi smo le pri izbiri oblike, saj se trudimo za skladnost z nevestino obleko in slogom poroke. Ob obilici lepih in kakovostnih materialov težimo k unikatnosti in drugačnosti – vsako leto kolekcije dopolnimo z novimi idejami, zato podvajanja enakih oblik konfetov na porokah skoraj ne poznamo. Ko so konfeti aranžirani, jih opremimo še z drobnim lističem, na katerem sta imeni mladoporočencev in datum slovesnosti. Na voljo imamo tudi košare, v katerih so konfeti lično aranžirani – te vam brezplačno izposodimo, lahko pa jih odnesete v nepovratni embalaži, v ličnih pladnjih.

NASVET:  Vsi konfeti iz razstavnih polic Poročnega kotička so izdelani ročno, zato svetujemo, da jih naročite vsaj mesec dni pred poroko, v času med aprilom in julijem pa še nekoliko prej.

 

Poročni konfeti iz Poročnega kotička

Poročni konfeti iz Poročnega kotička

 

Ključne besede: poročni konfeti, konfetni bonboni, konfeti za poroko, konfeti za krst, otroški konfeti