Spremljajte naš

Poročne obleke za nosečnice in močnejše postave

Objavljeno: 27. julij 2011
Noseče neveste so dokaj pogoste stranke v poročnih salonih. Ne velja prepričanje, da takšne neveste ne morejo najti sanjske poročne obleke, kot jih lahko občudujemo na reklamnih fotografijah.

Poročne obleke za nosečnice

 

Kakšni kroji poročnih oblek so primerni za nosečnice?

Noseče neveste so dokaj pogoste stranke v poročnih salonih. Ne velja prepričanje, da takšne neveste ne morejo najti sanjske poročne obleke, kot jih lahko občudujemo na reklamnih fotografijah. Bolj kot dejstvo, da se trebušček povečuje, so pomembni:nevestina višina, dekolte in roke. Pozornost neveste bo najbolj usmerjena na omenjena tri točke, zato smo pri iskanju popolne poročne obleke osredotočeni predvsem na to.

EMPIR KROJ

 Noseče neveste, ki želijo trebušček poudariti in pokazati, bodo gotovo izbrale empir slog, pri katerem se obleka močno razširi takoj pod prsmi in gladko pada do tal. V nasprotnem primeru so primerni kroji A linije, ki nežno oprimejo životec do pasu, od tu naprej pa se kroj razširi. Volumen krila lahko poudarimo še s pod krilom oz. krinolino in tako poskrbimo za večji kontrast med ožjim pasom. Obleka naj bo oblikovana tako, da je životec naguban, najboljše, da je asimetričen in tečejo linije na eno stran. Pazljivi moramo biti tudi pri izbiri oblike dekolteja ter nakita, zlasti ta del bo največkrat opažen in fotografiran.

 

Poročne obleke za nosečnicePoročne obleke za močnejše postave in nosečnice

 

Kaj naj izberejo neveste z močnejšimi postavami?
Neveste, ki nosijo konfekcijsko številko 48 in več sodijo v skupino močnejših postav. Te obleke so pri proizvajalcih tudi občutno dražje. Priporočljivo je, da nevesta pride v poročni salon na pomerjanje s steznikom, ki bo oblikoval zgornji del telesa in poudaril pasno linijo.

A LINIJA
Optično bo postavo najbolj zožila obleka A linije z različnimi dodatki – lahko so to naborki ali gubice z asimetričnim okrasjem. Kroj bo poudaril pasni del in zakril močne boke in zadnjico. Paziti je treba na izbiro ustreznega vratnega izreza, izognite se ravni vodoravni liniji, posežete namreč lahko po vrsto drugačnimi izrezi (v obliki srčka, ladjice, na vrat). Če prisegate na naramnice, naj ne bodo preširoke, ker bodo roke izgledale še bolj močne, vrat pa krajši. Priljubljeni so tudi različni šali, boleri in štole, ki služijo več namenom. Pazljivost velja tudi pri izbiri šala oz, tkanin iz katerih so. Velja pravilo, da kompaktnejši materiali šalov ki »držijo« obliko niso primerni za močnejše postave. Izberite lahke padajoče materiale (organdij), ki se lepo oblikuje in oprijemajo ramen in rok.

Poročne obleke za nosečnicePoročne obleke za nosečnice

 

Ključne besede: poročne obleke za nosečnice, poročne obleke za močnejše postave, poročni salon, izposoja poročnih oblek