Spremljajte naš

Poročna obleka za vsako postavo

Objavljeno: 15. januar 2012
Izbiranje poročne obleke je lahko precej stresno, še posebno če ste navajene le pomerjanja kavbojk in majic. Zato smo vam želeli priskočiti na pomoč z nekaj koristnimi nasveti, da boste laže izbrali obleko, primerno za svojo postavo.

Zapomnite si, da boste ne glede na postavo za svoj najlepši dan v poročnem salonu zagotovo našle poročno obleko, v kateri boste videti čudovito in se boste v njej počutile odlično. 


Poročne obleke za vse tipe postav 

-    Hruškasta postava
Vsem damam z nekoliko bolj okroglim spodnjim delom telesa priporočamo romantično obleko, ki je krojena v A-liniji. Ta model obleke je univerzalen in tudi najbolj iskan kroj. Še posebno primeren pa je za tiste, ki želite pokazati svoj vratni izrez in rame ter s tem preusmeriti pozornost k obrazu. Linije so čiste ter preproste in skoraj ni postave, ki ji ta kroj ne bi pristajal. Z ovratnikom v obliki ogrlice (ki se zaveže na vratu) pa boste poudarili svoje oprsje. Pomanjkljivosti lahko zakrijete tudi s klasično princes linijo z oprijetim korzetom ter krilom, ki se izrazito širi navzven. 
 

-    Atletska postava
Z zavidanja vredno postavo lahko oblečete skoraj vsako poročno obleko, vendar če želite še dodatno izstopati, potem vam priporočamo ozko linijo, ki se bo nežno oprijela vašega telesa. Ozko krojena obleka iz svile ali šifona bo sicer padla ob telesu, vendar se bo oprijela predelov okoli trebuha in bokov, zato bodite še posebno pozorne pri izbiri primernega spodnjega perila. Če pa vam je všeč klasika, priporočamo obleko s korzetom, ki bo poudaril vaš ozek pas, ter krilo, ki je rahlo krojeno v A-liniji. Tako boste ustvarili bolj ženstveno in zapeljivo postavo.
 

-    Drobna postava
Če se bojite, da se boste “utopili” v svoji poročni obleki, potem vam vsekakor priporočamo obleko v slogu empir. Pri tej obleki je pas višji od naravnega pasu in se začne tik pod prsmi, kar na videz podaljša životec. Posebej primeren je za neveste z majhnim oprsjem, saj kroj poudari prav ta predel. Prav tako je empir kot naročen za prikrivanje širokih bokov ter trebuha. Torej je primeren tudi za vse noseče neveste. Lahko pa se odločite za obleko v slogu petdesetih, ki bo z nabranim krilom tik nad koleni in čevlji z visokimi petami dodala še nekaj dodatnih centimetrov.
 

-    Postava v obliki peščene ure
Srečnice. Če spadate med predstavnice z obliko peščene ure, potem ste lahko zelo zadovoljne, saj je vaše telo oblikovano skladno – velike prsi, ozek pas ter ravno pravšnji boki. Obleka v slogu morske deklice bo poudarila vse vaše čudovite linije. Tudi kratka obleka v slogu petdesetih bo poudarila vaš ozek pas in oprsje. 

-    Polna postava
Če ste bolj polno grajene, z velikimi prsmi, boki in trebuhom, potem je najvažnejša naloga vaše poročne obleke, da vas primerno oblikuje. Obleka brez naramnic s steznikom v slogu svečanih plesnih oblek bo poudarila čudovit dekolte, vas zožila v pasu in nato elegantno padla v razkošno krilo, ki bo spretno zakrilo polnejše boke in stegna. Če ne želite kazati svojih rok, potem jih lahko zakrijete s čipkastimi rokavčki, bolerom ali nekoliko bolj bogatim krznenim šalom. Vseeno pa se lahko odločite tudi za obleko A-linije, ki vas bo ravno tako na videz zožila v pasu in zakrila spodnjo polovico telesa.