Spremljajte naš

Svečane - maturantske obleke

Objavljeno: 10. maj 2012
Kakšno obleko izbrati za maturantski ples?
Kako se urediti za svečane dogodke?

Izbrati popolno obleko za svečano priložnost je lahko zelo težka naloga. Še posebej, če se nam zazdi, da so obleke v modnih katalogih in na obešalnikih v trgovinah videti odlično, ko pa jih oblečemo, morda izgubijo svoj šarm ... Morda je to zato, ker vse svečane obleke enostavno ne odgovarjajo vaši osebnosti.

Svečane obleke SILHUETE

Da boste lažje izbrali popolno maturantsko obleko je potrebno poleg osnovnih faktorjev, kot so oblika postave, kroj obleke, vrsto tkanine in barvo, upoštevati še nekaj pravil:

1.    Za začetek upoštevajte okvirni znesek, ki ga nameravate nameniti nakupu maturantske obleke. Ne glejte oblek, ki preveč odstopajo od realnih možnostih nakupa. Vaše želje in pričakovanja se bodo le tako uresničile.
 

2.    Izognite se nakupu svečane obleke v zadnjem hipu. To velikokrat pelje v katastrofo. Zaradi manjših šiviljskih prilagoditev je odlično, če boste imeli obleko pripravljeno mesec dni pred dogodkom, da bo še dovolj časa za nakup modnih dodatkov.


3.    Pred obiskom trgovin in butikov raziščite ponudbo svečanih oblek. Prelistajte modne časopise. Le tako boste v koraku z modnimi smernicami. Ne zadajte si pretežke naloge: na dan obiščite največ 3 butike s ponudbo svečanih oblek, kajti pomerjanje zna biti zelo naporno.

Svečane obleke SILHUETE

4.    V obzir vzemite obliko svoje postave. Preverite strokovnost svetovalk, ki morajo pri pomerjanju natančno vedeti, kakšen tip obleke je pravi za vas. Če se v obleki počutite udobno, ste blizu vaše sanjske maturantske obleke.
 

5.    Vnaprej razmišljajte o dolžini vaše maturantske obleke. Veliko dolgih svečanih oblek ima podaljšan zadnji del obleke (vlečko). Dolžina krajših oblek pa je odvisna od vaše višine. Obleka ki sega do kolen, pri nižjih postavah sega prek kolen, ki optično še znižanja postavo. Ob nakupu morate vedeti tudi, kako visoke pete boste obuli.
 

6.    Pred maturantskim plesom vsaj še enkrat poskusite celotno podobo, skupaj z modnimi dodatki in čevlji. Ne pozabite na dodatne nogavice (če se vam le te strgajo). Sprostite se in maksimalno uživajte v vaši elegantni podobi!

Svečane obleke SILHUETE

 

Prelistajte si katalog maturantski oblek!

http://issuu.com/porocni_koticek/docs/katalog_matura


Prelistajte si katalog poročnih oblek po dostopnih cenah kolekcije Silhuete Bride!

http://issuu.com/porocni_koticek/docs/silhuete_bride_2013

 

Ključne besede: maturantske obleke, maturantska obleka, svečane obleke, obleka za maturantski ples, izposoja maturantske obleke, elegantne in modne maturantske obleke