Spremljajte naš

Trendi poročnih oblek 2014

Objavljeno: 13. november 2013
Vsaka nevesta želi nas svoj poročni dan zasijati v vsej svoji lepoti. Za vse ljubiteljice mode, estetike in trendov predstavljamo poročne obleke najboljših oblikovalcev in poročnih hiš, ki narekujejo videz sodobnih nevest.
ČIPKE ZA ROMANTIČNE NEVESTE
Letošnje modne revije so polne romantike, in vse ljubiteljice čipk boste tokrat resnično prišle na svoj račun. Oblikovalci, s katerimi smo izmenjali nekaj besed priznavajo, da so čipke najbolj uporabni material za kreiranje – tako pri poročnih oblekah kot tudi modnih dodatkih. Prepričani so tudi, da bo čipka v poročni modi prevladovala še v mnogih kolekcijah v prihodnosti. Pogosto jih dodajajo na oblekah tako, da imajo neposreden stik s kožo - zastirajo dekolte, hrbet ali rame. Čipka na koži namreč doda kreaciji največji efekt. A pozor – vrst čipk je tako veliko, da je pri izbiri le te odvisno, kakšen videz in slog neveste  dosežemo – od starinskega s pridihom »vintage«, etno ali brezčasno kraljevskega, ki ga pogosto krasijo tudi kristalčki.

ČIPKE ZA ROMANTIČNE NEVESTE

Letošnje modne revije so polne romantike, in vse ljubiteljice čipk boste tokrat resnično prišle na svoj račun. Oblikovalci, s katerimi smo izmenjali nekaj besed priznavajo, da so čipke najbolj uporabni material za kreiranje – tako pri poročnih oblekah kot tudi modnih dodatkih.

Prepričani so tudi, da bo čipka v poročni modi prevladovala še v mnogih kolekcijah v prihodnosti. Pogosto jih dodajajo na oblekah tako, da imajo neposreden stik s kožo - zastirajo dekolte, hrbet ali rame. Čipka na koži namreč doda poročni obleki največji efekt. A pozor – vrst čipk je tako veliko, da je pri izbiri le te odvisno, kakšen videz in slog neveste dosežemo – od starinskega s pridihom »vintage«, etno ali brezčasno kraljevskega, ki ga pogosto krasijo tudi kristalčki.

Poglejmo si nekaj poročnih oblek iz modnih pist ...

La Sposa (by Pronovias)La Sposa (by Pronovias)La Sposa (By Pronovias)

Kolekcija poročnih oblek La Sposa. Med čudovitimi novosti velja omeniti nekaj čudovitih širokih čipkastih krinolin z naborki, ki tečejo po krilu v valovih. Nasprotno princes kroju so obleke, ki se tesno oprijemajo telesa, tako imenovane “mermaid” obleke, ki popeljejo skladno nevestino telo do popolnosti. Poročne obleke imajo poudarek na pasovih: krasi ga broška iz draguljev ali pa je zavezan s trakom, ki ga krasijo rakristalčki. Til iz finega tkanja s pikastim vzorcem (potiskom) je postal nov temelj v kombinacijah s čipkohttp://www.lasposa.info/

 

Cymbeline Paris - model HollyCymbeline Paris - model GalaCymbeline Paris - model Hedwige

Kolekcija poročnih oblek Cymbeline Paris. Vrhunsko oblikovana kolekcija in skrbno izbrani materiali so plod tradicije, ki jo nosi v sebi hiša Cymbeline Paris. Njihove obleke nosijo pečat unikatnosti, ki jim ga zavidajo mnogi. Ostajajo zvesti francoski čipki s poreklom, ki daje oblekam popolno nežnost. Kolekcija ponuja poleg romantičnih oblek tudi kanček francoske raztresenosti in norosti, zato je mnogo asimetrije in lahkotnega tila. Za vse neveste, ki cenijo drugačnost, neklasičnost in najboljše tkanine v dovršenem dizajnu. http://www.cymbeline.com/en_US/

 

Colet Bride (Nicole Fashion Group)Colet Bride (Nicole Fashion Group)Colet Bride (Nicole Fashion Group)

Kolekcija poročnih oblek Colet Bride. Z linijo poročnih oblek Colet Bride se je italijanska oblikovalka Alessandra Rinauldo želela približati širšemu krogu nevest, saj med kolekcijo najdemo romantične in brezčasne kroje z številnimi detajli, volančki, čipkami in drobnimi kristalčki. V Rimu, kjer so nam predstavili kolekcijo 2014, smo lahko občudovali izredno nosljivo kolekcijo, katero krasijo prosojni dekolteji, čipkasti boleri in tančice. http://www.nicolespose.it/en/collezioni.php?collezione=11&anno=2014

 

poročna obleka Yolan Crisporočna obleka Yolan Crisporočna obleka Yolan Cris

Kolekcija poročnih oblek Yolan Cris. Mladi španki, sestri Yolanda in Cristina ustvarjata svojo pot v poročni modi in se dotikata etno in vintage sloga. V kolekciji visokega cenovnega razreda ni klasike in z njo povezane popolne beline, prisegata na bež odtenke, ki se zlivajo v slonokoščene palete barv. Po duhu priprdata "punk" generaciji, zato ne preseneča črnina - tudi pri kreiranju poročnih oblek. Všeč nam je drznost in izredna nadarjenost, njune modne revije pa so vedno unikatne in paša za oči ter ušesa ...

 

Poročna obleka Franc SarabiaPoročna obleka Franc SarabiaPoročna obleka Franc Sarabia

Kolekcija poročnih oblek Franc Sarabia. Španska poročna hiša pod taktirko oblikovalca Franca Sarabie, ki izvira iz Seville posveča svoje kolekcije tradicionalnim nevestam. Poznani so tudi po kolekciji svečanih oblačil - fiesta. Ker je v Španiji poroka nadvse pomemben dogodek tudi za se bližnje sorodnike, je kultura nošenja svečanih oblačil na tako visokem nivoju, da vsi oblikovalci namenijo del ustvarjanja nevestinim mamam, družicam in nenazadnje vsem, ki se udeležijo poroke.

 

Victorio & LucchinoHannibal LagunaFranc SarabiaCarla RuizRosa ClaraCabotine

 

PADAJOČE OB TELESU

Ozko krojene poročne obleke pri oblikovanju in izdelavi zahtevajo največjo natančnost pri izbiri materialov in detajlov, ki dodajo obleki unikatnost. Na videz preproste poročne obleke so hkrati tako edinstvene, zato oblikovalci vedno znova iščejo nove oblike naramnic, rokavov in izrezov na dekoltejih in na hrbtu, ...

Zelo romantični so tudi podaljšani rokavi, ki so prava modna zapoved novih kolekcij. Vsem poročnim oblekam so skupni pasovi s kristalčki, ljubkimi mašnicami ali čipkastimi obrobami.

Za neveste, ki prisegajo na udobje in poroko v sproščenem vzdušju, so preprosti Empir kroji v mehkih, padajočih tkaninah, kot so muslin, organca in šifon, popolna izbira. Padajoče poročne obleke sledijo vsesplošnemu trendu v modi – asimetriji, ki doda piko na i z naramnico, cvetličnim detajlom ali naborkom, ki lahko nadomesti celo vlečko.

Padajoče poročne oblekePadajoče poročne oblekePadajoče poročne obleke

 

HRBTNI IZREZI

Pri padajočih poročnih oblekah pogosto igra hrbet vodilno vlogo – prosojni in globoki hrbtni izrezi naredijo obleko še bolj zanimivo in atraktivno, kajti ne smemo pozabiti, da svatje na obredu nevesto občudujejo od zadaj.

Poročna obleka z globokim hrbtnim izrezomPoročna obleka z globokim hrbtnim izrezomPoročna obleka z globokim hrbtnim izrezom

Več poročnih trendov za neveste, ženine in družice najdete v reviji Moja poroka, kjer boste poleg številnih člankov našli tudi nasvete, kateri kroji oblek so primerni za določeno obliko postave ter nasvete, kako do sanjske poročne obleke. Poročne nasvete iz prve roke so z nami delile tudi pravkar poročene neveste.

Ključne besede: poročne obleke, poročna moda, poročni trendi