Spremljajte naš

Moške poročne obleke

Objavljeno: 03. december 2013
Katera so najpogostejša vprašanja, ki si jih zastavlja ženin pred nakupom svečane obleke? Vse odgovore nanje vam razkrivamo v nadaljevanju.

Kakšni so poročni trendi?
Modni trendi moških poročnih oblek so se ponovno začeli nagibati k temnejšim tonom. Tako v kolekcijah prevladujejo črna, vsi odtenki sive barve, temno modra in temni odtenki rjave barve. Za moško poročno modo je značilno tudi to, da so tkanine za obleke vedno bolj sijoče, svetleče, ki so večinoma mešanice naravnih in umetnih materialov, kot na primer volna in poliester, volna in acetat ali viskoza, viskoza in poliester ... Tudi kroji oblek so vedno bolj oprijeti, hlačnice ožje. Še vedno pa je pri skoraj vsaki poročni obleki obvezen svilen telovnik s plastronom - svečano kravato.

Moške poročne obleke KarizmaMoške poročne obleke Karizma


Kako se moram obleči, da bom skladen z nevesto?
Ženinom svetujemo, da svoja oblačila prilagodijo slogu nevestinih oblačil. Če ima nevesta bolj bogato, glamurozno obleko, potem mora ženin pač slediti nevesti in se mora malo bolj 'okrasiti'. Izbira lahko med svetlečimi oblekami, telovnikom s svečano kravato, srajco s pristriženim ovratnikom in manšetnimi gumbi. Tudi čevlji naj bodo svetleči. Če pa je njena obleka minimalistična, pa je tudi ženinu dovoljeno, da je oblečen malenkostno bolj skromno, čeprav je svilen telovnik s plastronom - svečano kravato, zelo priporočljiv kos ženinove garderobe tudi v takih primerih. Vsekakor je priporočljivo tudi to, da je njegova srajca, ki naj bi bila svetla, v barvi nevestine obleke.  


Koliko oblačila stanejo in kakšna je razlika v ceni med nakupom in izposojo oblačil?

Po navadi ženinom svetujemo na podlagi njihovega načina oblačenja in njihovih potreb. Če ženinom vsakodnevno ni treba nositi obleke, oziroma je niso navajeni ali pa jo oblečejo zelo redko, je zagotovo bolj smiselno kupiti obleko v temnejši barvi, bolj klasično krojeno in v ne najbolj svetleči tkanini, saj jo lahko nosijo še za poznejše priložnosti. Telovnik s kravato si ženin lahko izposodi in zaokroži svečan videz. Za tiste moške, ki so navajeni poslovnih oblek, so vsekakor priporočljive bolj svetleče in svečano krojene obleke, da v najbolj pomembnem dnevu niso oblečeni tako klasično.

Obleko si lahko tudi izposodijo. Običajno je cena za nakup obleke ali telovnika in kravate enaka približno dva- do trikratni ceni izposoje. 

 

Moške poročne obleke Karizma

Kaj priporočate ženinu, ki se bo poročil poleti ali pozimi?  
V poletnih mesecih vsekakor priporočamo, ob klasičnih temnejših tonih, tudi bolj svetle barvne kombinacije in lahke materiale. V zimskem času pa so primernejše temnejše barvne kombinacije in bolj kompaktni materiali. 


Ali si lahko tudi ženin zaželi obleko po svojih željah?
Seveda. Na voljo so standardni kroji, vendar je vedno mogoče upoštevati tudi njegove želje, po katerih lahko specializirane krojaške delavnice modno oblikujejo in sešijejo povsem nov model, ki je namenjen zgolj njemu.

Moške poročne obleke Karizma

 

Ključne besede: moške poročne obleke, poročne obleke za ženina, moške svečane obleke, izposoja moških poročnih oblek, frak, smoking, telovniki, izposoja telovnikov, kravate za poroko, manšetni gumbi