Spremljajte naš

Pogosta vprašanja nevest

Objavljeno: 16. september 2013
Ob misli na organizacijo poroke ima vsaka nevesta najprej pred očmi svojo poročno obleko, v kateri bo blestela. Ob iskanju tiste prave, pa se postavlja veliko vprašanj ...

Poklicala sem v poročni salon ter se naročila na pomerjanje. Se morem na to kako pripraviti?

Zelo priporočljivo je, da se. Vaše pomerjanje se namreč prične že doma z ogledom spletne strani izbranega salona. Oglejte si ponudbo poročnih oblek na spletni strani in si zapišite, katere obleke so vam všeč. Tako pridete v poročni salon s svojim izborom oblek in tudi svetovalki bo veliko lažje oceniti vaš okus ter vam svetovati še kakšen podoben model, ki vam bo všeč.

Prav tako priporočamo, da imate na sebi modrček kožne barve ali vsaj takšnega s snemljivimi naramnicami, saj boste pomerjale tudi obleke brez naramnic ali s srčastimi izrezi. Svetovanje poročne stilistke ponavadi traja eno uro, lahko pa tudi več, odvisno ali ima svetovalka naprej že naročeno drugo nevesto ali ne. Ravno zato je priporočljivo, da si rezervirate svoj termin, saj se bo med tem časom svetovalka posvetila le vam in skupaj boste prav gotovo našle pravo poročno obleko.

 

Pomerjanje v poročnem salonu

 

Koliko prijateljic naj gre na pomerjanje z menoj?

Čim manj. Morda se sprašujete zakaj. Vsakdo ima svoj okus in izredno težko je pri tako pomembni odločitvi poslušati še kopico ljudi, ki imajo vsi svoje mnenje.

Eni ni všeč sama obleka, drugi izrez, spet tretja ima pripombo nad dolžino ali barvnim odtenkom. Z vami naj raje pride oseba, katere mnenje cenite in veste, da se ne bo ozirala le nase. Vsekakor pa morate biti tudi sami dovolj odločni, da izberete tisto poročno obleko, v kateri se boste vi počutili odlično. Nenazadnje marsikatera prijateljica je že poročena in bi ob drugi priložnosti oblekla drugačno obleko, tudi vaša mama ima lahko drugačen okus, tako na koncu ugotovite, da ima najbolj nevtralen okus svetovalka v salonu, ki vas prav gotovo vidi prvič in je zagotovo oblekla že veliko deklet pred vami. 

 

Poročne obleke Poročni kotiček

 

Koliko poročnih salonov mi svetujete da prej obiščem in koliko poročnih oblek naj pomerim?

To pa je odvisno povsem od vas samih in vašega časa, ki ga ste ga iskanju prave obleke namenili. Nekatere neveste so se pripravljene iz Kopra odpeljati v Mursko Soboto, ali iz Štajerske v Italijo, spet drugim zadošča zgolj obisk enega poročnega salona.

Zagotovo pa velja, da ko ima nevesta na sebi pravo, bo to vedela. Marsikatera nevesta že pri svojem prvem obisku najde idealno obleko zase, vendar se kar ustraši, ker je njenega iskanja že konec, zato si ne dovoli, da bi jo še rezervirala. Nato hodi po salonih in kot po naključju pomerja ravno takšne kroje in stile oblek, kot pri že prvoizbrani obleki. Zakaj se torej mučite in izgubljate čas?

Če vam je to v veselje, potem vam to vsekakor priporočamo, v kolikor pa veste, da ste pravo našli, potem jo rezervirajte. Nemalokrat se pripeti žalostna zgodba, ko se bodoča nevesta vedno znova in znova vrača na pomerjanje svoje sanjske poročne obleke, vendar se kar ne more odločiti za rezervacijo. Nato pa se namesto nje odloči druga nevesta, ki enako obleko rezervira za isti datum kot jo je mislila ona. Najbrž nam ni potrebno poudarjati kakšna je reakcija pri prvi nevesti ...

 

Koliko pred poroko naj izberem obleko?

Če si nameravate poročno obleko izposoditi priporočamo, da obiščete poročni salon od 4 do 6 mesecev pred poroko. Včasih pa tudi to ne zadošča, da bo prav vaša najljubša obleka na vaš datum poroke prosta. Če pa bi raje nosile poročno obleko le ve same, potem naj bo vaša odločitev nakup nove obleke. Bolj založeni poročni saloni imajo na zalogi večje število oblek tudi za prodajo. A velja pravilo, večji izbor oblek je pred sezono - torej približno do meseca marca. Kasneje je velika verjetnost, da zaloga konfekcijskih številk poide.

POZOR! V kolikor si boste kupile obleko kakšne priznane tuje blagovne znamke so roki dobave približno 3 - 4 mesece.

V kolikor boste obleko kupile na podlagi fotografije na spletu, vedite, da kupujete KOPIJO - zato ne pričakujte prav takšne obleke, ampak zgolj približek, ki bo sešit iz najcenejšega blaga brez možnosti vračila ali reklamacije!