Spremljajte naš

Vintage poroka

Objavljeno: 20. september 2013
Gotovo pred načrtovanjem tako pomembnega dne, kot je poroka brskate po spletu. In najbrž so tudi vas očarale dekorativne ideje, s pridihom starega in rustikalnega – imenovane VINTAGE.

Kakšna je vintage poroka?

V zadnjem času je »vintage poroka« pogost in moden izraz pri mladoporočencih. Opažamo, da pri izbiri poročne obleke, modnih dodatkov, vabil in ostalih detajlov ni vedno prav jasno, kaj to sploh pomeni, zato vam želimo čimbolj opisati lastnosti poročnega sloga vintage.

BARVE   Osnovna barva je vedno bež, lahko pa je tudi temnejši odtenek, vse tja proti zlati ali bronasti. Poleg osnovne barve lahko dodaš pastelne odtenke drugih barv: antično roza, marelično, barvo pistacije, barvo sivke, turkizno, rumeno, …

Če nisi ljubiteljica zlate barve, potem izberi bronasto, ali katerikoli odtenek tople metalne barve. Hladna srebrna barva ne sodi k stilu vintage, zato jo rajši nadomesti preprosto s črno.

Vintage barvna paleta

DEKORACIJA   Za poročno dekoracijo v vintage slogu imaš nešteto možnosti. Uporabi vse, kar je starega: staro pohištvo, stare okvirje za slike, zabojčke, stare škatle od piškotov, mlinčke za kavo, svečnike, steklovino, čipke, stare knjige, … Za ideje lahko obiščeta tudi kakšno trgovino s starinami ali boljšji sejem – tam lahko kupita vse potrebno. Kakšen zanimiv kos pa se bo gotovo našel na babičinem podstrešju.

POROČNI ŠOPKI & CVETJE  Pri izbiri cvetja se prepusti domišliji. Naj bo šopek čimbolj raznovrsten, obvezno dodaj različno zelenje v kombinaciji še s čim. Nikar ne pozabi na mini detajle: čipko, perlice, perje,... Značilno cvetje za vintage šopke je: hortenzija, potonika, liziantus, drobnocvetne vrtnice, šlajer, zelenje vseh vrst.

Vintage poročni šopkiVintage poročni šopki

 

VINTAGE POROČNE OBLEKE  Naj ti bo čipka na šampanjec osnovi glavno vodilo. Obleka ima lahko tudi kakšen detajl, npr. pas v kakšni pastelni barvi, ki jo lahko kombiniraš s šopkom. Kroj obleke prilagodi tvoji postavi in počutju. Na žalost so čipkaste poročne obleke dražje od klasičnih satenastih oblek. Pozorna bodi na kakovost čipke, ne kupuj »mačka v žaklju«, da se izogneš razočaranju. Čudovite čipkaste poročne obleke vintage stila najdeš pri blagovni znamki Cymbeline Paris. http://www.porocnikoticek.si/obleke/cymbeline-paris/

Poročna obleka Hamy, Cymbeline ParisPoročna obleka Holy, Cymbeline Paris

 

VINTAGE POROČNA VABILA  Čipke in perle na poročnih tiskovinah so letos zelo prisotne in modne – imajo pridih starega in dajo poroki poseben čar. Lepo se vkomponirajo tudi v vse ostale izdelke – tudi na konfete, ki jih boste podarili svatom. Svatje bodo veseli tudi zahvale z vajino fotografijo, zato po poroki ne pozabite na njih. Poročna vabila s pridihom vintage najdeš tukaj http://www.porocnikoticek.si/tiskovine/, nekaj rustikalnih kolekcij pa si oglej tu!

Vintage poročne tiskovine Poročni kotičekVintage poročne tiskovine Poročni kotiček

 

Vse poročne tiskovine in dodatki so na ogled v salonu Poročni kotiček v Ljubljani. Izbiraš lahko med različnimi vrstami papirjev, trakov in drugih dekorativnih dodatkov, oblikovalka pa ti pripravi brezplačni osnutek!

 

Vintage poročne tiskovine Poročni kotičekVintage poročne tiskovine Poročni kotiček

 

Tudi če si z naročilom vabil pozna, ni razloga za paniko, saj ti jih v Poročnem kotičku izdelajo v najhitrejšem času - če je potrebno, tudi v dveh dneh!

 

Vintage poročne tiskovine Poročni kotičekVintage poročne tiskovine Poročni kotiček

 

DEKORACIJA MIZ NA POROČNEM SLAVJU  Trend tematsko zasnovanih porok zahteva tudi premišljeno in svečano okrasitev miz na poročnem slavju. Mize in pogrinjke lahko popestriš s konfeti, konfetnimi bonboni ali različnimi posipi. Nad prti na sredini omizja uporabi nežno organco v roli v eni od pastelnih barv. Tudi svečke bodo dodali prostoru čaroben ambijent, lahko jih položiš v različne steklene kozarčke, posebno starinsko noto imajo kozarčki z barvnim steklom. Ne pozabi na menije in kartice s sedežnim redom, da se bodo svatje hitro in brez zapletov razporedili na svoja mesta.

Dekoracija vintage omizjaDekoracija vintage omizjaDekoracija vintage omizja

Poročne menije in kartice za sedežni red v različnih stilih in barvnih odtenkih najdeš tukaj http://www.porocnikoticek.si/tiskovine/

Dekoracija vintage omizjaDekoracija vintage omizjaDekoracija vintage omizja

 

Ključne besede: vintage poroka, poročna dekoracija v vintage slogu, vintage poročna vabila, vintage poročne obleke, vintage poročni šopki, vintage poročne torte, vintage poročni obred, vintage poročni dodatki