Poročna

Poročna dekoracija

 

Poroko naredijo drobni detajli in tudi za njih smo poskrbeli v našem poročnem salonu.

Tulci za riž, svečke, lampijoni, barvni cvetlični posipi, negorljive lanterne, držala

za sedežne rede, okrasni trakovi za avtomobile…

 

Vse za vajino popolno poroko.

 


 

LJUBLJANSKI GRAD

V 27. št. revije Moja poroka si lahko pogledate, kako lahko izgleda tudi vajina poroka na Ljubljanskem gradu. Le ta je v letošnjem letu prenovil svoji poročni dvorani, ki sta zadržali svoji stari imeni (Bela in Modra poročna dvorana), predstavili pa sta se z novo in svežo podobo. Na tokratnem slikanju sta sodelovala misica Anamarija Avbelj in mister Marko Šobot, ki smo ju oblekli v čudoviti poročni obleki. Poskrbeli smo tudi za poročno dekoracijo (cvetlične lističe, mašne na poteg, sedežni red ter oznake miz) ter nevestin poročni šopek.
 

 


 

HOTEL BERNARDIN
Morsko poročno pravljico si lahko ustvarita kar ob naši obali. Poroka na plaži ali ob idilični cerkvici s pogledom na morje v bližini Hotela Bernardin v Portorožu. Tokrat smo za slikanje uporabili nežno in vedno popularno krem (ivory) barvo, ki jo lahko uporabite za vse – poročna vabila, poročne konfete, kot dodatek na poročni obleki ali pa celo v poročnem šopku. Poleg poročne obleke smo za slikanje uporabili še dolgo koktajl obleko znamke Silhuete.

HOTEL BERNARDIN Portorož

 
Morsko poročno pravljico si lahko ustvarita kar ob naši obali. Poroka na plaži ali ob idilični cerkvici s pogledom na morje v bližini Hotela Bernardin v Portorožu. Tokrat smo za slikanje uporabili nežno in vedno popularno krem (ivory) barvo, ki jo lahko uporabite za vse – poročna vabila, poročne konfete, kot dodatek na poročni obleki ali pa celo v poročnem šopku. Poleg poročne obleke smo za slikanje uporabili še dolgo koktajl obleko znamke Silhuete.

 


 

BRDO PRI KRANJU

 

Posestvo Brdo pri Kranju postaja nova priljubljena lokacija za poroke pri nas. Dihjemajoča narava z bližnjim jezerom in otočkom, kjer vama pripravijo civilni obred na prostem, so zagotovo lepa kulisa za vajine poročne fotografije. Namesto poročne torte pa lahko svatom postrežeta tudi z malimi slastnimi zalogajčki – cakepopsi. Celotno poročno zgodbo si lahko ogledata v 25. št. revije Moja poroka.

 

 


 

GRAND HOTEL ROGAŠKA

 

V čudoviti poročni opravi smo oblekli ženina in nevesto za slikanje editoriala v reviji Moja poroka. Glavna barvna tematika tokratnega poročnega slikanja je bila kraljevsko rdeča, ki se za tako lepo lokacijo tudi spodobi. Pripravili smo poročne menije, okrasili svečano mizo z  cvetličnimi lističi, dodali blazinico za poročna prstana in še ena prelepa poroka je tu. 

 

 


 

Urbana poroka v Mariboru

 

V prečudovitih vrtovih hotela Habakuk lahko svoj DA izrečeta tudi vidva. Prečudovita poročna obleka, dih jemajoč pogled na nevesto in ženina, ki se po beli preprogi sprehodita do oltarja. Poroko smo okrasili v urbanem stilu, vendar z veliko mero spomladanske svežine. Prevleke za stole smo okrasili z okrasno organzo, svečano poročno omizje pa krasijo poročni meni, sedežni red ter poročni konfet, ki kot drobne pozornosti pričakajo vsakega gosta na poroki.  

 

 


 

Poroka ob morju

 

Morje, valovi, plaža, veter v laseh... V zadnjem času so tudi pri nas čedalje bolj popularne poroke ob morju. Izmenjava poročnih zaobljub na kamniti ali peščeni plaži, pa zato ni potrebno preleteti pol oceana. Najlepše morske lokacije najdete že pri nas ali v naši neposredni bližinji. Hotel Kempinski Adriatic v Istri prav gotovo spada med sanjske morske kraje, kjer lahko svojo pravljico doživita tudi vidva. Mladoporočencema smo pripravili papirnato galanterijo v morskem motivu. Školjke najdete tako na poročnem vabilu, poročnih konfetih, naprsnih šopkih, poročnem meniju, uporabite pa jih lahko tudi za namizno poročno dekoracijo.

 

 


 

Igrivost

 

Tokratna poročna dekoracija je narejena v stilu mladostne razigranosti. Takšne so tudi izbrane barve - živahna fuksija in oranžna. Pri celotni poročni dekoraciji smo za glavno nit uporabili igrive puzzle. Poročno vabilo se lahko razstavi na majhne koščke, ki jih zapakirate v kuverto in pošljete povabljencem. Motiv lahko ohranite tudi na poroki, saj vam tudi imena gostov natisnemo na sedežni red, uporabimo pa jih lahko tudi za oštevilčenje omizja. Povabljence lahko presenetite z morda ne ravno vsakdanjimi poročnimi konfeti - majhnimi kozarčki, ki so napoljeni s čokoladnimi konfetnimi bonboni. Za piko na i poskrbijo lampioni, ki vas bodo prijetno osvetljevali tudi ob poznih večernih uricah. Slavnostno omizje smo pripravili v Ošteriji Pr`Noni.

 

 


 

Ljubljanski grad

 

Grajska poroka, vendar v sodobnem slogu. Poročna dekoracija, ki smo jo pripravili za poroko na Ljubljanskem gradu, izžareva vintage pridih, ki smo si ga zamislili v vijolični barvi. Za okrasitev slavnostnega omizja smo uporabili belo drevesce, kamor smo navezali vse dobre želje zbranih svatov. Poleg ličnih poročnih konfetov v flaškah, se elegantna bordura ponovi tudi na sedežnem redu, poročnem meniju ter poročnem vabilu. Čudovita in cenovno dostopna dopolnitev prostora so cvetni lističi, ki jih lahko uporabite za dekoracijo na sami slavnostni mizi ali pa v poročni košarici potrpežljivo čakajo na deklico, ki jih bo pred vama posipala proti oltarju.


 


 

Poroka na Bledu

 

Bled - slovenski alpski biser, ki poleg gradu in otočka na sredi jezera skriva številne čudovite lokacije za poročni dan. Spodnja poročna dekoracija je nastala v Grand Hotelu Toplice, kjer med poročnim obredom vseskozi zreta na prelepo jezero in okoliške gore. Pri tokratni poročni dekoraciji prevladujejo nežni pasteli, ki smo jih popestrili z oranžno in zeleno barvno kombinacijo. Stoli so okrašeni s zelenimi cvetličnimi venčki, v enem izmed njih je par čakala tudi poročna sveča. Poročni šopek in blazinica za poročna prstana sta bila le dopolnitev celotne poroke.

 

 


 

Barvitost

 

Marsikdo se preprosto ustraši živahnih barv, zato tudi pri svoji poroki izpostavijo zgolj eno, ki jo nato kombinirajo z belo ali zeleno. Vendar barv se vam ni potrebno bati. Največkrat so najlepši poročni šopki tisti, ki se kar bohotijo v živih barvah. In tudi v sklopu te poročne dekoracije smo želeli poudariti živahno spomladansko zeleno, ki smo jo uskadili z roza, vijoličnimi in lila odtenki. Te barve lahko poudarite tudi na poročni torti ali tako kot smo jih mi z makaroni - francosko slaščico, ki so jo pripravili v Hotelu Mons.

 


 

Grajska poroka

 

Tudi tu nam je bil navdih Ljubljanski grad, ki v svojih prostorih skriva številne zanimive kotičke, kjer lahko zares doživita svojo grajsko pravljico. Dvorano Palacij smo slavnostno okrasili v spomladansko zeleni in močni roza barvni kombinaciji. Prevleke za stole smo okrasili z trakovi iz organze, belo preprogo posuli s cvetnimi lističi, na mizo pa dali srebrna svečnika ter cvetlični šopek. Kombinacijo smo nadaljevali tudi na poročnem omizju, kjer je na poročnem meniju, poročnih konfetih kot tudi sedežnem redu prevladoval motiv zaljubljenih ptičkov. Vse skupaj deluje izredno sveže in pomladansko.

 

 


 

Vila Bled


Mogočna vila, ki je na Bledu kraljuje že vrsto let, je s svojimi vrtovi, odlično postrežbo in kulinariko je zadnje časa eden izmed najbolj obleganih poročnih krajev pri nas. In to povsem upravičeno. Navdih pri naslednji poročni dekoraciji smo našli tudi mi in s čudovito zeleno zgolj poudarili lepote okolice, ki vključujejo tudi nepozaben pogled na Bled in blejski otok. Stilsko smo uskladili nevesto, ženina ter njuni priči, družice pa so namesto klasičnih naprsnih šopkov nosile cvetlične zapestnice.

 

 


 

Poroka na Krasu


Izredno preprosta poročna dekoracija, ki jo je navdihnilo poletje in veter. Glavni motiv so bile rumene marjetke, okrasna trava in pšenično klasje. Marjetke smo uporabili za nevestin poročni šopek, ženinov naprsni šopek, dodali pa smo jih tudi v okrasne venčke iz mahu, ki so krasili glavna stola, ter v glavni cvetlični šopek, ki je krasil poročno omizje. Za poročne konfete smo uporabili sladke marjetke na palčki.

 

 


 

Poroka za princeske

 

Marsikatero dekle že od malih nog sanja o svoji sanjski poroki, o čudoviti beli poročni obleki, lesketajočih se poročnih čevljih, elegantni vlečki, ki bo pokrivala njen obraz, ko jo bo oče odpeljal pred oltar do svojega sanjskega princa. In zakaj ne bi mogle biti sanje uresničljive? Vsaka ženska si zasluži biti princeska vsaj za nekoga in vsaj za en dan in to nam je bilo v navdih pri poročni dekoraciji, ki smo jo ustvarili na prelepem dolenjskem Posestvu Pule. Roza metuljčki na poročnih konfetih, roza svečniki za čajne svečke, ki bodo ob večernih urah ustvarili pridih romatike... Za lažji razpored gostov pa smo ustvarili tabelo s sedežnim redom.

 

 


 

Grad Otočec


Preprosto ne moremo mimo še enega prelepega dolenjskega bisera - gradu Otočec. Magična reka Krka je ustvarila romatičen otoček, ki je kot ustvarjen za vse tiste zaljubljence, ki bi radi izmenjali svoje zaobljube in si obljubili večno zvestobo. Vajin obred lahko zmotijo le prelestni labodi ali šumenje reke. Pri poročnem obredu lahko sodelujejo tudi otroci, ki so ravno za ta dogodek svečano oblečeni, s košarico in cvetnimi listki pa vam tlakujejo pot do matičarja. Okolica je idelana za poroke na prostem, ki ji vseeno lahko dodate nekaj lahkotnosti z barvnimi lampijoni.

 

 


 

Kempinski Palace Portorož


Čudovit portoroški hotel, ki je idealen poročni kraj za vse tiste pare, ki želijo imeti na enem mestu vse – civilni obred in nepozabno pogostitev v stilu hollywoodskih zvezd. Navdih za poročno dekoracijo nam je bila sončna oranžna barva. Na poroki lahko prijetno zaposlite tudi svoje goste in jim podarite tulce s cvetličnimi lističi, ki jih nato posujejo na vaju namesto riža. Za poročno omizje pa lahko uporabite tudi visoke steklene vaze, ki jih napolnite z gerbarami ali kakšnim drugim cvetjem.